GYIK

Hallgatói kérdések

Mi az a SZIE azonosító?
A SZIE azonosító a felhasználói azonosító (felhasználóinév) a központi felhasználóazonosítást használó informatikai rendszerekben. Segítségével különböző rendszereket érhetünk el egységes felhasználói névvel és jelszóval.
Hallgatók esetn a SZIE azonosító megegyezik a Neptun azonosítóval (Neptun kóddal).
Megváltoztattam a SZIE azonosítóhoz tartozó jelszavam a levelezésben, mégsem enged belépni azzal a Neptun. Miért?
A SZIE azonosító ugyan megegyezik a Neptun azonosítóval a hallgatónál, azonban a jelszó kezelés a Neptunban külön történik. Tehát ez csak látszólag a SZIE azonosító, valójában nem az. A Neptunban a korábbi jelszó maradt érvényben, azzal éri el a szolgáltatást.
Megváltoztattam a Neptun jelszavam, de azzal nem enged belépni a levelezésbe. Miért?
A SZIE azonosító ugyan megegyezik a Neptun azonosítóval a hallgatónál, azonban a jelszó kezelés a Neptunban külön történik. Tehát ez csak látszólag a SZIE azonosító, valójában nem az. A SZIE azonosítóhoz tartozó jelszó nem változott a Neptunos jelszó átírásával, így a központi azonosítást használó rendszereket továbbra is a korábbi jelszóvla veheti igénybe.
Akkor hova tudok bejelentkezni a SZIE azonosítómmal és jelszavammal?
Hallgatói fiókkal a levelező rendszerbe, a Wi-Fi hálózatba, az E-Learning rendszerbe, a SZIE honlapra, fájlküldő-, webtárhely szolgáltatásokba, valamint a kari holnapok és fájlszervererek egy részére.
Mit tegyek ha valamelyik rendszerbe nem sikerült bejelentkeznek a SZIE azonosítómmal és jelszavammal?
Lépjen kapcsolatba a SZIE Központi Informatikai Ügyfélszolgálatával, a helpdesk(kukac)ih.szie.hu címen.
Ne felejtse el leírni a levélben, az elérni kívánt rendszert, illetve a felhasználói nevet amivel megpróbált bejelentkezni.
A jelszót SOHA ne küldje el hibajelentésben, a hibakereséshez, elhárításhoz nincs erre szükség!

Munkavállalói kérdések

Mely szolgáltatásokat érem el a SZIE azonosítómmal és jelszavammal?
Munkavállalói fiókkal a levelező rendszerbe, a Wi-Fi hálózatba, az E-Learning rendszerbe, a SZIE honlapra, fájlküldő-, webtárhely szolgáltatásokba, az Iratkezelő rendszerbe, a Pályázati nyilvántartó rendszerbe, valamint a szervezeti egységekhez tartozó holnapok és fájlszervererek egy részére.
A munkaálllomsra történő bejelentkezés is a SZIE azonosítómmal történik, az mégsincs az előző felsorolásban. Miért?
A Tartományi számítógépbe történő bejelentkezés valóban a SZIE azonosítóval történik, ám a jelszó (jelenleg) külön tárolódk, nincs szinkroban a többi rendszer által használt jelszóval.A közeljövőben a SZIE azonosító használatának, illetve a tartományi szolgáltatások, tartományba léptetett munkaállomások számának bővítésével a tartományi jelszavak kezelése is teljes mértékben a SZIE azonosítóhoz fog kapcsolódni. (Azaz egységes lesz a jelszó a többi központi szolgáltatásével.)
Vannak még ilyen SZIE azonosítóval, de külön jelszóval elérhető szolgáltatások?
A gazdasági, bér, munkaügyi rendszerekben az új felhasználók már a SZIE azonosítóval kerültek felvéve, a későbbi átállás megkönnyítése érdekében, de a jelszavak szinkronizálása ezekben a rendszerekben sem elérhető jelenleg.